Piureu de cartofi by Cristi Roman cu ceafa de porc la cuptor

de Sim0na in Porc, 6 Noi 2012 | 6179 vizualizari

 

Sursa ptr piureu: http://www.foodblog.ro/2012/07/varianta-mea-de-piureu-de-cartofi/

 

INGREDIENTE

  •         6 bucati pulpa porc
  •         cimbru
  •         boia iute
  •         ardei iute pisat
  •         7 rosii
  •         5 catei usturoi
  •         ½ lingurita busuioc
  •         ½ lingurita oregano
  •         ½ lingurita ardei iute tocat
  •         sare de mare
  •         3 cartofi mai mari
  •         50 g unt
  •         busuioc uscat
  •         parmezan
  •         lapte

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piureu de cartofi by Cristi Roman cu ceafa de porc la cuptor:

Carnea am condimentat-o cu cimbru, boia, sare si ardei iute pisat.  Am uns-o cu putin ulei de masline, si am pus-o intr-o tava. Deasupra am turnat putina apa si am dat tava la cuptor pentru cca 30 minute. Rosiile le-am oparit, apoi le-am curatat de pielita si de cotor, si le-am tocat marunt. Peste ele am pus usturoiul pisat, oregano, busuioc si ardeiul iute tocat. Amestecul l-am adaugat peste carne si am mai lasat la cuptor cca 60 minute, intorcand carne din cand in cand. Intre timp am pregatit piureul: cartofii i-am curatat, spalat, taiat bucati si i-am pus la fiert in apa cu putina sare. I-am lasat pana au fost fiert, fara a se sfarama insa. Am adaugat busuiocul uscat, parmezan si unt, si am inceput sa pisez cartofii, amestecand toate ingredientele. Am completat cu lapte dulce, pana ce piureul a avut o consistenta pufoasa. Am servit carnea alaturi de piure si cu o salata asortata de vara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piureu de cartofi by Cristi Roman cu ceafa de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa marinata