Piure din spanac cu smantana vegetala

de Panacris in Mancaruri de post, 2 Apr 2019 | 3631 vizualizari

 



Un preparat din spanac, culmea, pe gustul Zmeisorilor!  O reteta simpla, dar tare gustoasa din seria Primavara din farfurie - "retete de post creative"! 

 

INGREDIENTE

  • spanac congelat 500 g,
  • smantana de gatit vegetala Cucina d Oro cca. 300 ml,
  • amidon cca. 100 g,
  • sare Hymalaya 1 lingura,
  • nucsoara ½ lingurita,
  • usturoi 3-4 catei,
  • ulei de masline 2 linguri.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure din spanac cu smantana vegetala:

Usturoiul se curata, se toaca marunt si se caleste rapid in ulei fara sa se rumeneasca, apoi se adauga spanacul congelat, se adauga cca. 100 ml apa si se lasa la fiert la foc mic pana se dezgheata spanacul.

Se trage de pe foc, se adauga amidonul dizolvat in smantana vegetala. Se asezoneaza de sare si nucsoara, se lasa la gatit la foc mic, amestecandu-se continuu ca. 5 minute pana se ingroase sosul.

Se serveste simpla in zilele de post sau cu oua ochi sau orice preparat din carne in zilele de dulce.

Spor si pofta buna!

TIPS-URI

1

In zilele de dulce, folositi cu incredere smantana cat mai grasa! Un deliciu! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure din spanac cu smantana vegetala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Panacris 1

02.04.2019, 21:23

Eiii, Mirela, ar trebuie sa vin un pic in vizita de lucru la voi Nici Zmeisorii nu au vrut sa auda de spanac Dar intr-un final l-au adorat ) E poveste lunga )

-Licurici- 1

03.04.2019, 08:13

dantes 1

03.04.2019, 09:53

Bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu praz si ciuperci