Piure de mazare cu cartofi

de Irina in Aperitive / Garnituri, 18 Oct 2013 | 15435 vizualizari

 

Ca avem o friptura de pui, un peste la gratar sau orice altceva, o garnitura colorata inveseleste automat farfuria. Azi am colorat-o in verde! ;)

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi potriviti
  • 1 ceasca de mazare
  • sare
  • ulei de busuioc
  • busuioc verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de mazare cu cartofi:

Am pus cartofii si mazarea la fiert separat, pentru ca mazarea fierbe mai repede. 

Am pus apa in vas, am adaugat cartofii, am acoperit cu capacul si am lasat vasul la incins pana acul indicator a ajuns in zona verde a butonului. Am oprit focul iar cartofii au fiert sub capac.

La fel am procedat si cu mazarea.

Odata fierte legumele, le-am lasat la racit. Am pus deoparte cateva boabe de mazare pentru decor.

Am mixat cartofii impreuna cu mazarea, am adaugat sare si ulei de busuioc.

Am tocat cateva frunzulite de busuioc si le-am adaugat piureului. Am mixat pana s-a omogenizat amestecul.

Am aranjat frumos pe o farfurie putin piure, am decorat cu cateva boabe de mazare si putin busuioc.

TIPS-URI

1

un tips de la Sylvia: putina menta adaugata in mazare ii da o aroma deosebita. eu nu am avut in casa, dar cu prima ocazie asa am sa fac ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de mazare cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv in vas Zepter