Piure de mazare cu cartofi

de Irina in Aperitive / Garnituri, 18 Oct 2013 | 15504 vizualizari

 

Ca avem o friptura de pui, un peste la gratar sau orice altceva, o garnitura colorata inveseleste automat farfuria. Azi am colorat-o in verde! ;)

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi potriviti
  • 1 ceasca de mazare
  • sare
  • ulei de busuioc
  • busuioc verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de mazare cu cartofi:

Am pus cartofii si mazarea la fiert separat, pentru ca mazarea fierbe mai repede. 

Am pus apa in vas, am adaugat cartofii, am acoperit cu capacul si am lasat vasul la incins pana acul indicator a ajuns in zona verde a butonului. Am oprit focul iar cartofii au fiert sub capac.

La fel am procedat si cu mazarea.

Odata fierte legumele, le-am lasat la racit. Am pus deoparte cateva boabe de mazare pentru decor.

Am mixat cartofii impreuna cu mazarea, am adaugat sare si ulei de busuioc.

Am tocat cateva frunzulite de busuioc si le-am adaugat piureului. Am mixat pana s-a omogenizat amestecul.

Am aranjat frumos pe o farfurie putin piure, am decorat cu cateva boabe de mazare si putin busuioc.

TIPS-URI

1

un tips de la Sylvia: putina menta adaugata in mazare ii da o aroma deosebita. eu nu am avut in casa, dar cu prima ocazie asa am sa fac ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de mazare cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Ligia Bxl 1

18.10.2013, 17:29

o bunatate

Rocsi 1

18.10.2013, 19:14

Lia_ 1

19.10.2013, 09:10

aaa ... am preluat combinatia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv in vas Zepter