Piure de dovleac

de Catalina L in Mancaruri de post, 16 Dec 2015 | 5217 vizualizari

 

Cum suntem in perioada postului de Craciun, va propun o reteta simpla de post....

 

INGREDIENTE

  • 700 g de dovleac
  • 3 cartofi mijlocii
  • 1 morcov
  • sare, piper, nucsoara
  • boia de ardei
  • patrunjel tocat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de dovleac:

Se curata de coaja dovleacul, cartofii si morcovul.

Se taie cubulete. 

Le punem in oala minune, le acoperim cu apa, punem sare si fierbem 10 minute de cand incepe sa suiere. 

Scurgem legumele (pastram apa ). 

Mixam legumele, le condimentăm cu sare, piper, nucsoara, boia de ardei.

Adaugam apa de gătit, dacă este necesar (în mod normal, nu este nevoie deoarece dovleacul este imbibat de apa). 

Puteti sa-l puneti intr-o tava (sau forme individuale) care merge la cuptor si sa-l lasati 10-15 minute la 200°C.

Decorati cu patrunjel tocat. 

Serviti cald cu o salata verde asezonata cu sos vinaigrette.....este simplu si delicios.

 

Pofta Buna !!!

TIPS-URI

1

Cand nu postiti, se poate folosi ca garnitura pentru o mancare cu carne, peste ....etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu ciuperci şi sos de roşii - de post