Piure de cartofi cu varza si bacon

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 8 Sep 2018 | 4095 vizualizari

 

Astazi este zi de sarbatoare nationala in Andora. Este ziua sfintei Notre Dame de Meritxell, principala sărbătoare religioasă a Principatului.
Trinxat  este o mancare catalana tipica din Andorra compusa din sunca de porc, varza si cartofi.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/09/piure-de-cartofi-cu-varza-si-bacon.html
 

 

INGREDIENTE

  • 1/2 varza alba
  • 125 g de sunca afumata taiata bucatele
  • 6 felii de bacon
  • 4 cartofi
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • paprika afumata
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu varza si bacon:

Indepartati primele foi de varza. Detasati restul de foi si puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 30 minute.

Curatati cartofii, taiati-i bucatele si puneti-i la fiert in apa cu sare timp de 30 minute.

Treceti foile de varza prin apa rece, scurgeti-le bine si taiati-le marunt.

Sfaramati cartofii cu o furculita.

Amestecati cartofii cu varza si sunca. Condimentati cu sare si piper.

Formati 'chiftele' si presarati deasupra paprika.

Colorati usturoiul tocat in uleiul incins si puneti la prajit galetele de cartofi.

 Acoperiti si gatiti la foc potrivit 10 minute.

Intoarceti galetele si prajiti si pe cealalta parte.

Intre timp prajiti feliile de bacon intr-o tigaie fara grasime.

Serviti 2 galete si o felie de bacon.

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu varza si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc in sos de vin rosu