Piure de cartofi cu varza si bacon

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 8 Sep 2018 | 4573 vizualizari

 

Astazi este zi de sarbatoare nationala in Andora. Este ziua sfintei Notre Dame de Meritxell, principala sărbătoare religioasă a Principatului.
Trinxat  este o mancare catalana tipica din Andorra compusa din sunca de porc, varza si cartofi.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/09/piure-de-cartofi-cu-varza-si-bacon.html
 

 

INGREDIENTE

  • 1/2 varza alba
  • 125 g de sunca afumata taiata bucatele
  • 6 felii de bacon
  • 4 cartofi
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • paprika afumata
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu varza si bacon:

Indepartati primele foi de varza. Detasati restul de foi si puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 30 minute.

Curatati cartofii, taiati-i bucatele si puneti-i la fiert in apa cu sare timp de 30 minute.

Treceti foile de varza prin apa rece, scurgeti-le bine si taiati-le marunt.

Sfaramati cartofii cu o furculita.

Amestecati cartofii cu varza si sunca. Condimentati cu sare si piper.

Formati 'chiftele' si presarati deasupra paprika.

Colorati usturoiul tocat in uleiul incins si puneti la prajit galetele de cartofi.

 Acoperiti si gatiti la foc potrivit 10 minute.

Intoarceti galetele si prajiti si pe cealalta parte.

Intre timp prajiti feliile de bacon intr-o tigaie fara grasime.

Serviti 2 galete si o felie de bacon.

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu varza si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca