Piure de cartofi cu cascaval si busuioc - dupa reteta lui Cristi Roman

de Ina in Aperitive / Garnituri, 27 Oct 2012 | 5266 vizualizari

 

Un piure cu adevarat gustos, avand o consistenta pastoasa, aerata si aroma puternica de cascaval si busuioc.

 

INGREDIENTE

  • 7-8 cartofi
  • 100 ml lapte (mai mult sau mai putin)
  • 50 grame unt;
  • busuioc maruntit
  • sare,
  • piper
  • 100 g cascaval ras
  • cateva fire de patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu cascaval si busuioc - dupa reteta lui Cristi Roman:

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si-i taiem in 4-6 bucati, apoi ii punem la fiert in apa cu sare.  Cand furculita intra usor in ei, scurgem apa in care au fiert si o aruncam.

Adaugam  peste cartofii fierti cca 100 ml. lapte fierbinte si 50 g unt  si-i pasam ca sa obtinem o pasta omogena. Presaram  busuioc maruntit, piper macinat , adaugam 100 g cascaval ras si omogenizam. Daca piureul este prea tare, mai adaugam lapte fierbinte. Potrivim gustul de sare si servim fierbinte, cu mult patrunjel verde deasupra  sau incorporat .

Noi am servit alaturi de carnati prajiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu cascaval si busuioc - dupa reteta lui Cristi Roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Ina 1

28.10.2012, 09:45

Meri', Cristi pune si ceapa verde, in caz ca vrei sa incerci
Astept pareri

Merisor 1

28.10.2012, 10:00

Pai n-am ceapa verde si deja cartofii sunt pe foc ii fac fara

adry88 1

28.10.2012, 10:23

place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi