Piure de cartofi cu carne de porc

de Angelina_Elena in Porc, 18 Noi 2012 | 23104 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne macra de porc
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 linguri ulei
  • 1 cescuta apa
  • sare
  • Pentru piure:
  • 7 cartofi mari
  • 70 g unt
  • lapte
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu carne de porc:

Prima data ne ocupam de piureul de cartofi.

Curatam cartofii de coaja, ii spalam bine apoi ii taiem in bucati mai mici.

Ii punem la fiert in apa cu sare apoi acoperim oala cu un capac.

Lasam sa fiarba pana cand furculita intra usor in ei.

Ne ocupam apoi de carnita.

Punem uleiul la incins intr-o cratita de tuci.

Carnea o taiem in bucati mai marisoare iar cand uleiul s-a icins o punem in cratita.

Acoperim cratita cu un capac, si lasam carnea la inabusit, amestecand din cand in cand.

Dupa ce carnita s-a facut, adaugam peste ea boiaua de ardei, putina sare si o cescuta de apa.

Punem din nou capacul peste oala, si lasam sa fiarba, pana scade putin.

Pregatita in felul acesta, carnita nu se intareste ci ramane moale.

Dupa ce s-a facut carnea, verificam cartofii, iar daca furculita intra usor in ei, inseamna ca sunt gata.

Scurgem apa de pe ei, apoi ii pisam, adaugam untul, sare dupa gust si putin cate putin adaugam lapte, pana ajungem la consistenta dorita.

Servin apoi piureul de cartofi alaturi de carnita.

Eu am pus deasupra piureului o lingura din sosul format.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la ceaun (scazuta)