Pirjoale a la Chisinau

de anisoara in Porc, 30 Ian 2010 | 40161 vizualizari

 

Aceste pirjoale sunt renumite sub aceasta denumire .
Este o mincare traditionala ,si nu lipseste in meniul din restaurantele din tara, care prepara bucate traditionale moldovenesti.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr de carne de porc ( de la git, ceafa)
  • 2 oua
  • 4 linguri de unt topit
  • piper negru macinat
  • sare
  • ulei pt prajit
  • tigaie cu resouri  ( obligatoriu)
pentru lezion
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de lapte
  • sare si piper negru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pirjoale a la Chisinau:

Carnea se taie in bucati si se toaca in masina de tocat de 2 ori. Se adauga ouale batute spuma aparte, se sareaza , se pipareaza . Se amesteca foarte foarte bine, batind cu palmele de multe ori in carnea tocata.  Se fac pirjoale  de forma rotunda cu inaltime de 1 cm-1.5cm si se aranjeaza pe un platou uns cu foarte putin ulei si se pun la frigider pentru 2 ore. 

Se prepara lezionul :

din 2 oua+2 linguri de faina+2 linguri de lapte+putina sare+piper negru pisat. Se amesteca foarte bine cu telul.

La  prajirea acestor pirjoale e necesar sa folosim o tigaie cu fundul in carouri - adica tigaie gratar. Este obligatoriu ca ele sa primeasca acesta forma care o vedeti in fotografie.

Se incalzeste la max tigaia cu ulei. Pirjoalele se dau abundent  pe ambele parti prin lezion,  si se prajesc in tigaia incinsa  pe o parte si alta  a cite 3 minute fiecare parte pina capata o pojghita rumena si iese cu adinciturile de la gratar.  . Se aranjeaza intr-un ceaun si se dau la cuptor sa se mai coaca - 15 minute.

La masa se servesc cite 2 in farfurie si se toarna peste pirjoale cite o lingura de unt topit, alaturi de cartofii prajiti si muraturi. 

Eu am preparat cartofi ca la tara.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Pirjoale a la Chisinau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

babi5 1

06.10.2013, 11:46

Bon_Jovi 1

25.10.2013, 14:41

Foarte interesanta reteta. Cred ca sunt si foarte gustoase. Felicitari. Doar un mic "repros" daca pot spune asa am: se spune LIEZON nu LEZION. Sper sa ma ierti si sa nu te superi.

iry-gabriela 1

01.04.2015, 14:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de parjoale moldovenesti din piept de pui