Piperade sau mancare picanta de ardei

de Sylvia in Mancaruri de post, 12 Apr 2014 | 12500 vizualizari

 

Este un fel de mancare adoptat de bucataria franceza, influentele sunt spaniole si este des intalnit in sudul Frantei. Poate fi facut ca fel principar cu jambon afumatin compozitie sua poate fi facut mai zemos si pochat oua in el, e bestial la gust si poate acompania o multime de mancaruri pe post de garnitura

 

INGREDIENTE

  • ardei rosu,
  • ardei verde,
  • ardei galben,
  • ceapa alba,
  • un catel de usturoi
  • rosii tocate marunt sau coulis de rosii
  • ardei iute sau pasta de ardei iute
  • ierburi de provence ( cimbru, busuioc, rozmarin )
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piperade sau mancare picanta de ardei:

Prepararea este simpla si rapida : se spala si se curata ardei si ceapa si se taie fasii lungi. Intr-o tigaie neaderenta se pune putin ulei de masline , se adauga ardeii , sarea, piperul si usturoiul si ceapa . Lasam sa se inmoaie pret de cateva minte, se adauga apoi sucul de rosii sau rosiile decojite si fara seminte taiate marunt. Lasam sa colosteasca pret de cateva minute, adaugam apoi pasta de ardei iute si ierburile de provence. 

Se poate folosi ca atare sau ca garnitura la divesre mancaruri, este ceva foarte proaspat si aronat, cu iz picants i arome de ierburi , legumele crocante si colorate...o minunatie de mancare simpla si gustoasa. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piperade sau mancare picanta de ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de ardei copti cu rosii si cimbru