Pilaf cu cocos si jumari de pasare in vas de lut

de ANCA in Pui, 30 Noi 2009 | 7940 vizualizari

 

Cei care tin diete sa nu se uite:)) gurmanzii, ca noi, au liber!:))

 

INGREDIENTE

  • carne de pasare(cocos)
  • 2 linguri jumari de pasare
  • 2 cani cu orez
  • ciuperci
  • un morcov
  • o ceapa mare
  • un ardei gras
  • 150 ml suc de rosii
  • cimbru
  • patrunjel 
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu cocos si jumari de pasare in vas de lut:

Cocosul taiat bucati l-am pus la fiert cam 45 minute, fiind pasare de la tara e ceva mai tare si se fierbe mai mult.

Legumele tocate marunt, se calesc usor in 2 linguri ulei masline, intr-o tigaie teflonata, adaugandu-se cimbrul. Dupa cateva minute, am pus si orezul spalat, o cutie cu ciuperci, am adaugat putina zeama de la carnea fiarta si am lasat la foc mic 5 minute.

Apoi se aseaza in vasul de lut orezul cu legumele, carnea, se pun jumarile(noi le pastram in untura de pasare, in borcan, la frigider), se sareaza si condimenteaza dupa gust. Am amestecat bine toata compozitia, apoi am adaugat sucul de rosii si zeama de la carne, cat sa acopere mancarea si am pus vasul la cuptor la 200 grade, pana s-a facut orezul. Cand acesta incepe se se umfle si ramane fara zeama, se mai completeaza cu supa de carne cate putin, pentru a nu se usca orezul.

Se presara de-asupra patrunjel tocat, si se alatura muraturi sau salata verde, dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu cocos si jumari de pasare in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Miha 1

16.12.2009, 23:02

Ancule, si tu pleci la plaja?

ANCA 1

16.12.2009, 23:28

Gaby, mersi..Miha, eu sunt fan declarat soare/mare/plaja..cu iarna nu ma prea impac, asa ca-s nostalgica pana vine caldura!

Nicolae 1

21.12.2009, 10:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu spanac si pui