Piine la cuptor in oala de lut

de elemer in Piine, 20 Mar 2014 | 5641 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg faina 650 ,
  • 700 grame cartof fiert ,
  • 7grame drojdie uscata,deci un plic ,
  • sare 3 lingurite ,
  • apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piine la cuptor in oala de lut:

Punem toata faina intr-un vas  facem o gaura  in faina  punem drojdia  putin zahar  un pahar apa calduta  amestecam numai mijlocul  si lasam la dospit 3-4 ore  . Deja cind are un miros  de alcool ,adaugam cartofii fierti si pasati sau razuiti ,sarea dizolvam in 350-400 ml apa calda si turnam peste , incepem sa framintam cu miinile cam 10 minute dupa ce punem si untura de porc  si mai framintam 5 minute pina devine elastic aluatul , precis nu se poate scrie cita apa trebuie  asta depinde de calitatea fainei , dar aluatul nu trebuie sa fie tare .

Intr-un vas din lut  pun foi de varza  ,sub varza ung bine cu untura  , formez si pun aluatul si las la dospit ,si deja dau drumul la aragaz  ca trebuie sa aiba 230 de grade deci aragazul la maxim . in maxim 45 de minute aluatul e deja bun de pus la cuptor  unde tin 150 minute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piine la cuptor in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

laura_n 1

21.03.2014, 17:27

bun venit!

Panacris 1

22.03.2014, 14:06

Interesant! Eu știam că vasul de lut trebuie ținutîn apă rece cca. 20 de minute înainte de a pune la cuptor, și cuptorul să fie rece. Dar probabil că așa este la preparate din carne etc. nu și la pâine De probat! Bine ai venit!

elemer 1

22.03.2014, 21:46

Da ai dreptate dar am pus foi de varzá si atunci nu mai trebuie tinut in apa

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine decorativa " Cosite"