Piftie de purcel

de Krystyan Trendy in Porc, 11 Noi 2013 | 3793 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 capatana de porc
  • adidasi ( picioare) de porc
  • 1 capatana de usturoi
  • piper boabe
  • sare
  • foi de dafin
  • 500 g carne de porc
  • apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de purcel:

Se curata capatana de porc si adidasii(adica piciorusele)...se parlesc bine...apoi se spala cu apa rece.Se pun la fiert cu putina sare si cu boabe de piper.Puneti o cantitate mai mare de apa intr-o oala atunci cand puneti sa fiarba carnea,capatana de porc si adidasii.

Lasati sa fiarba bine ..pana cand incepe carnea ,zgarciul si soriciul sa se desprinda usor de pe os. Cand este complet fiarta ,adaugam usturoiul zdrobit si foi de dafin si acoperim cu un capac .Apoi strecuram zeama in care au fiert .

Umezim cu apa rece castroane mai adanci si turnam  cu polonicul in ele zeama .Umplem castroanele cu zeama doar pe jumatate .Alegem carnea,soriciul,zgarciul cu grija ca sa nu aiba oase ,aschii ,apoi punem in fiecare castron carne,sorici,zgarci .

Lasam la rece cateva ore si piftia este gata !

TIPS-URI

1

Puteti adauga si morcov fiert ,daca va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de purcel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

madi_marin 1

11.11.2013, 20:37

m-ai lovit rau! de cateva zile tot ma gandesc ca as manca o piftie... da pana imi fac, ma servesc de la tine, ca doar e gata facuta nu?

Tabita _ 1

12.11.2013, 12:00

Ce bine arata!

Krystyan Trendy 1

12.11.2013, 18:24

Madi ...sigur ca poti servi ...oricine poate servi

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc impletit