Piftie de porc si curcan

de Zamfira in Porc, 30 Dec 2013 | 14526 vizualizari

 

Piftia sau racitura este un preparat care nu lipseste niciodata de la masa de Craciun sau Anul Nou. V-am adus o piftie dupa reteta ardeleneasca in care combinatia de porc si curcan este foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 2 picioare de porc
  • 2 aripi de curcan
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 4-5 foi dafin
  • 1 lingura boabe de piper negru
  • 1 lingura sare dura
  • apa(3 l) cat sa acopere carnea
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc si curcan:

Se curata picioarele de porc (se rad bine cu cutitul) si se parlesc putin la flacara deschisa, apoi se spala foarte bine sub un jet puternic de apa. Se curata si se spala aripile de curcan. Se pun la fiert la foc mic apoi se spumeaza si abia apoi se pun restul de ingrediente. Cepele si usturoiul se spala (cu coaja cu tot) se taie doar mustatile si se pun in zeama intregi. Adaugam sare, piper boabe si foile de dafin. Lasam sa fiarba la foc mic: 5-6 ore. Se acopera vasul cu un capac, lasand numai la o margine cratita putin descoperita. Trebuie sa fiarba pana cand carnea se desface usor de pe oase.

Cand au fiert se scot oasele si asezam in vase doar bucatile de carne. Se strecoara si se toarna zeama de carne.

Se pune la rece sa se inchege. Cand s-a racit presaram deasupra boia dulce.

Poate fi servita cu salata de ceapa rosie si otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc si curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Racitura moldoveneasca de porc