Piept de rata cu portocale

de Oana in Rata, 1 Feb 2010 | 20182 vizualizari

 

Reteta by Irina

 

INGREDIENTE

  • un piept de rata
  • 100 g unt
  • un pahar vin alb
  • 2 portocale
  • zeama de la o jumatate de  lamaie
  • zeama de la o portocala
  • 3 linguri zahar
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu portocale:

Pieptul de rata se dezoseaza si se cresteaza pielea in forma de romburi, se spala si se usuca cu servetele de hartie. Se topesc 50 g unt intr-o tigaie, apoi se adauga pieptul de rata cu pielea in jos, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa se rumeneasca usor. Se intoarce pe partea cealalta, se adauga vinul si sucul de la portocala si se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand carnea este bine facuta.

Intr-o alta tigaie se topeste untul ramas, se adauga cele doua portocale curatate de coaja si taiate rondele, se presara cu zahar si sucul de lamaie, apoi se lasa sa scada.

Se rastoarna carnea de rata si sosul peste portocale si se mai lasa putin la foc (la mine s-a caramelizat putin, dar a fost divin!).

Am servit cu orez simplu, un deliciu!

 

Aici este si reteta Irinei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Raluca87 1

01.12.2010, 17:38

Cred ca e foarte buna rata cu portocale...o sa incerc si eu reteta.Ca sa iasa super frageda carnea cat ar trebui sa o fierb in vin si suc de portocala?Si vinul alb ar trebui sa fie dulce, nu?multumesc

Oana 1

01.12.2010, 22:03

Raluca, da trebuie inabusita la foc mic in suc de portocala si vin. Merge bine un vin demidulce, daca iti place, noi preferam vinurile dulci

Krystyan Trendy 1

15.05.2014, 12:52

apetisant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

ieri la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de rata sous vide, sos de ciocolata neagra si panna cotta cu hrean