Piept de rata cu ananas

de anca_rm in Rata, 16 Feb 2016 | 6519 vizualizari

 

Carnea  de rata este o carne care merge foarte bine cu fructele parfumate si sosuri dulci . Eu am optat de aceasta data pentru piept de rata facut in vin roze parfumat si aromat , servit alaturi de ananas la gril si alte legume coapte .
 
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept de rata
  • 4 rondele de ananas proaspat
  • sare
  • piper
  • 200 ml vin roze
  • Pt servit : legumele preferate , orez
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu ananas:

Pieptul de rata il uscam bine cu prosoape de hartie. Il crestam usor pe partea cu pielea,fara sa taiem carnea.

Condimentam cu sare si piper.

Pornim cuptorul la 180 grade si pregatim un vas termorezistent nu foarte mare ,doar atat cat sa incapa carnea.

Intr-o tigaie sau gril incins punem carnea cu pielea in jos si o rumenim 5 minute(aproximativ). O intoarceam si o mai rumenim 5 minute.

Punem carnea de rata in vasul termorezistent , turnam peste ea 200 ml vin roze , acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 180 grade cam 15 minute, apoi luam folia si mai lasam 15minute.

Pana cand carnea este in cuptor anasul il punem pe grilul incins si il rumenim usor pe ambele parti. Feliile de ananas nu trebuie sa fie groase (0.30 cm -0.50 cm) . Cand taiati feliile de ananas ar trebui sa scoateti partea din mijloc, partea aceea atoasa.Eu am lasat acea parte prinsa de ananas 

Alaturi de rata si ananas noi am servit morcovi si varza de bruxelles trase la tigaie dar se poate pune langa ea orez sau orice alte legume preferati.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata cu piure de capsuni si branza de vaci