Piept de pui umplut, dulce-acrisor

de Anamaria7 in Pui, 20 Feb 2011 | 6108 vizualizari

 

Pentru buni si mosu

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 4 catei de usturoi
  • 115gr paine moale
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • cimbru
  • felii de cascaval (cat sa acopere pieptul de pui batut)
  • sare, piper
  • 1 lg miere
  • 2 lg mustar
  • 2 lg otet de mere
  • 3-4 ciuperci mari
  • 4 cartofi mari
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut, dulce-acrisor:

Pregatim un vas mare pentru cuptor, il ungem cu putin ulei de masline. Cuptorul se incalzeste la 180C.

Taiem 2 catei de usturoi in felii subtiri, le asezam pe pieptul de pui taiat, apoi acoperim cu o punga si batem bine pana se subtiaza destul de mult.

Pentru umplutura, tocam painea, iar ceapa o adaugam tocata cu cutitul. Amestecam cu oul, cimbru si condimentam cu sare si piper.

Asezam feliile de cascaval pe o jumatate de piept de pui, apoi punem umplutura si 1 ciuperca felialta, dupa care acoperim cu cealalta jumatate de piept de pui.

Prindem cu scobitori in laterale ca sa nu iasa umplutura, apoi condimentam cu sare si piper pe ambele parti.

Amestecam mustarul, mierea si otetul si intindem bine pe tot pieptul, pe ambele parti.

Asezam pieptul in tava, punem celelalte ciuperci langa el si tinem la cuptor pana cand carnea face crusta rumenita bine si ciupercile s-au inmuiat.

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare, apoi se taie in 4, se condimenteaza cu sare si piper si se pun in tava langa piept (dupa cca 15min dupa ce am pus pieptul).

Servim cate o feliuta de piept de pui umplut cu cartofi si ciuperci.

TIPS-URI

1

Cartofii pot fi condimentati si cu rozmarin sau cimbru.

2

Din cand in cand, deschidem cuptorul si stropim pieptul cu lichidul lasat in tava.

3

Cartofii pot fi stropiti cu putin ulei de masline, altfel se vor usca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut, dulce-acrisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

20.02.2011, 19:48

LUK 1

20.02.2011, 22:54

si eu pap

Anamaria7 1

21.02.2011, 14:52

iiiiiii, am devenit bucataras grozav!!! va multumesc, bucatarasi dragi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu varza acra