Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de sote

de Ancutsa in Pui, 21 Ian 2020 | 2353 vizualizari

 

Zilele trecute am pregătit piept de pui umplut cu mozzarella, în aceeași tavă am pus și câteva ciuperci, care au ieșit foarte aromate și gustoase, mi-a părut rău că n-am pus mai multe. Separat am pregătit soté, pe care l-am acoperit cu cașcaval ras și l-am dat și pe el un pic la cuptor.
„Bunatati pentru Craciun”

 

INGREDIENTE

  • 4 piepți de pui,
  • 6 ciuperci Champignon,
  • 1 pahar bere,
  • 3 pahare cu apă,
  • Ulei,
  • Susan, după gust,
  • 100 g cascaval ras,
  • sare, după gust,
  • 1 lingură mix mirodenii: sare, cimbru, oregano, boia dulce, rozmarin,
  • Coriandru boabe,
  • 6 cartofi,
  • 1 morcov,
  • 150 g mazare,
  • 100 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de sote:

 

Se desfac piepții de pui, pentru a le mări suprafața de lucru. Se creează un buzunar, care se umple cu mozzarella, eu am pus câte o felie la fiecare. Se ung piepții cu ulei, se presară cu mirodenii, sare și susan și se așază într-o tavă adâncă pregătită cu un strat subțire de ulei.

Se curăță ciupercile de pieliță, eu le îndepărtez și picioarele, mi se par buretoase, apoi se adaugă și ele în tavă, printre piepții de pui.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit pentru aprox o oră, la foc mediu.

 Separat se pregătește soté. Se curăță cartofii și morcovul, se spală și se taie cubulețe mici. Se pun la fiert în apă cu sare. Pe la jumătatea timpului, se mai adaugă mazărea (eu am folosit congelată și, în funcție de soi, fierbe repede). Când legumle sunt fierte, se dau de pe foc, se scurge jumătate din apă, se adaugă jumătate de pachet de unt, rupt cu mâna, bucățele și pus din loc în loc, apoi se presară cașcaval ras. Se dă tava la cuptor aprox 20 de minute.

Se poate presăra coriandru măcinat.

 

Timp de pregătire: 20 min

Timp de coacere: 1 h 20 min

Porţii: 4

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/01/piept-de-pui-umplut-cu-mozzarella-cu.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de sote" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui marocan