Piept de pui cu sos de nuci

de Miha in Pui, 15 Oct 2009 | 5650 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 foaie dafin
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru sosul de nuci:
  • 100 g nuca
  • patrunjel
  • 1/2 ceapa
  • 1 felie paine neagra
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1/2 lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos de nuci:

Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare, boabele de piper si frunza de dafin.

Dupa ce-a fiert strecuram supa, iar carnea o desfacem in fasiute.

Peste felia de paine punem 2 polonice de supa, sa se inmoaie.

Punem intr-un blender nuca, patrunjelul, ceapa, felia de paine inmuiata si catelul de usturoi. Mixam foarte bine si adaugam si cca 1/2 de cana de supa, pana obtinem o compozitie omogena, nu foarte moale.

Uleiul de masline il amestecam cu boiaua de ardei si incorporam in sosul de nuci.

Adaugam si carnea stropita cu zeama de lamaie.

Se serveste cu paine prajita sau piadine aromate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos de nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Miha 1

19.10.2009, 12:07

Ionix, daca sunteti amatori de gusturi noi merita incercata. Ai mei nu sunt asa ca am fost invitata politicos s-o mananc singura. Mie mi-a placut, nu m-am plans.

adrian 1

06.02.2010, 17:33

complimente

Miha 1

06.02.2010, 17:43

Multumesc Adrian!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de mucenici moldovenesti - alta varianta