Cred, cel puțin așa vreau, că în fiecare gospodărie din țărișoara noastră, a preparat cel puțin o dată acesată bunăciune ;) Preparată în casă, e ceeeaaa mai bună;) Simplu, natural, de casă ;) Gata cu vorbăria;) Spor și poftă bună;) Insipratia a venit în urma provocării Sim0nei ;) http://sim0na-world.blogspot.ro/2013/03/sunca-fiarta-in-zeama-de-varza.html
Pieptul de porc, se curăță de eventualele fire de păr, adică se pârlește un pic la flacăra aragazului.
Apoi se crestează, adică în felii, fără să se taie soriciul.
Se asezonează de mirodenii, se pune pieptul de porc, într-un vas mai înalt, se adaugă zeama de varză și se pune la fiert, la foc mic, neacoperit cca. 1 oră, până se pătrundea carnea.
Se scoate din zeamă, apoi se lasă la răcorit cca. 15 minute, după ce se ”masează” cu boia de ardei dulce și usturoi pisat, apoi se dă la rece, cel mai bine până a doua zi.