Peste umplut cu sunca la cuptor

de cristeena20 in Peste, 4 Oct 2013 | 4729 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 peste de ocean mediu
  • 8 felii de sunca afumata (presunto)
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 cepe mari
  • 3 rosii
  • 1 pahar suc de rosii
  • 1 pahar de vin alb
  • ulei de masline
  • usturoi
  • sare, piper, dafin
  • cartofi (1 kg)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste umplut cu sunca la cuptor:

- Pestele se curata de solzi si se dezoseaza. Alegem un peste de marime medie, fara multe oase, oceanic cu carnea alba si sa fie destul de gros in sectiune. Taiem bucati potrivite si il marinam putin cu sare, piper, usturoi. Lasam 1-2 ore acoperit la rece.

- Intre timp facem sosul: taiem ceapa si ardeiul julien, felii fine. Intr-o tigaie punem ulei de masline si calim la foc mic ceapa, sa devina sticloasa, moale. Adaugam ardeiul si continuam. La final, cand s-au inmuiat legumele zdrobim 2 catei de usturoi si adaugam 1 foaie de dafin. Adaugam rosiile taiate marunt si sucul de rosii . La final adaugam vinul alb. Mai dam un clocot cca 10 minute (foc mic), adaugand sare, piper. 

- Intr-un vas de sticla aranjam bucatile de peste pe care le umplem cu cate 2 felii de sunca afumata (presunto) si turnam sosul peste ele. Dam la cuptor cca 30-40 minute.

- Servim alaturi de rondele de cartofi prajite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste umplut cu sunca la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav umplut cu legume pe pat de cartofi