Peste prajit cu mamaliguta cu pasta de tomate, cu sos de capere

de nico15 in Crap / Caras, 2 Iul 2012 | 5374 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g de caras
  • 40 g de faina
  • 300 g de malai
  • sare
  • 100 g de ulei
  • 50 g pasta de tomate
  • 150 g de unt
  • 100 g de capere
  • 100 ml vin alb
  • 50 ml fresh de lamaie
  • 20 g usturoi granulat
  • 20 g verdeturi aromate
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste prajit cu mamaliguta cu pasta de tomate, cu sos de capere:

Pestele se spala, se curata de solzi si se eviscereaza, se curata de intestine, se vor scoate urechile si osul amar, crestam subtire pe ambele parti dupa care il spalam din nou si il tamponam cu servetele absorbante.

Pregatim faina in amestec cu malaiul, usturoiul granulat si sarea. Vom trece pestele prin acest amestec dupa care il vom pune la prajit intr-o tigaie cu ulei..

Prajim pestele pe ambele parti dupa care il vom scoate pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de grasime.

Pentru mamaliga punem apa la foc adaugam sarea si lasam sa fiarba, adaugam malaiul si incepem sa amestecam, adaugam si un pic de unt si amestecam bine,  Pentru a colora mamaliga putem sa adaugam: pasta de tomate pentru rosu, spanac pentru verde, sfecla pentru culoarea grena. Eu am adaugat pasta de tomate si a iesit culoarea rosiatica ca in imaginile alaturate.

Dupa ce scoatem mamaliga din cratita in care a fost facuta se pune intr-un sophing dish(tava mai inalta) si o aranjam sa iasa cat mai dreapta ca sa o putem taia in diverse forme, eu am taiat-o in cubulete.

Ne apucam de prepararea sosului de capere, dupa cum urmeaza: topim untul la bain marie, adaugam treptat fresh-ul de lamaie si vin alb, saram si piperam iar la sfarsit adaugam caperele, acesta se adauga in momentul servirii.

Putem adauga dressing suplimentar in alt vas. Pestele se poate servi intreg dar si fara cap.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste prajit cu mamaliguta cu pasta de tomate, cu sos de capere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

COMENTARII (8)

Mihaela11_jo 1

03.07.2012, 23:26

Foarte bun

Sim0na 1

03.07.2012, 23:34

Bun

nico15 1

06.07.2012, 18:14

ceva mai usor si cu un dressing usor de preparat.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]