Peste in crusta de malai cu mujdei de usturoi si mamaliga

de Valclaudia in Peste, 23 Noi 2013 | 9156 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pesti merlucius
  • 150 ml ulei
  • sare
  • 100 gr. faina de malai (in care tavalim pestele)
  • 2 cani cu malai grisat
  • 5-6 cani cu apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 capatana de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste in crusta de malai cu mujdei de usturoi si mamaliga:

Curatam pestii de intestine si ii decapitam. Ii spalam in mai multe ape, il portionam dupa preferinta,ii saram si ii lasam deoparte (la rece) pentru cel putin 30 min.

Punem apa la fiert cu sare. Adaugam malaiul grisat in ploaie amestecand in continuu. Dupa ce s-a incorportat tot malaiul, lasam mamaliga la foc mic cca 20 min, amestecand din cand in cand. Dupa scurgerea celor 20 min. rasturnam mamaliga pe un platou si o acoperim cu un servet de bucatarie sa nu se raceasca complet pana prajim pestele.

Scoatem pestele de la frigider. Punem tigaia la foc mare, incingem uleiul.

Trecem bucatile de peste prin faina de malai apoi le prajim pe ambele parti in ulei incins pana se rumenesc frumos.

Scoatem bucatile de peste pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces.

Curatam usturoiul, punem putina sare,il pisam pana obtinem o pasta pe care dupa preferinta o diluam cu apa rece.

Servim pestele cu mamaliguta si mujdei de usturoi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in crusta de malai cu mujdei de usturoi si mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]