Peste cu sos de mustar si piure cu ceapa caramelizata

de Pasiune pentru bucatarie in Pangasius, 5 Noi 2011 | 7058 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 file de pangasius (~700 g)
  • Condimente pentru peste
  •  

Sos:

  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1,1/2 lingura faina
  • Sare,piper
  • 1 lingurita mustar
  •  

Piure:

  • 500 g cartofi
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura lapte
  • 1 ceapa
  • Sare,piper
  • Verdeata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu sos de mustar si piure cu ceapa caramelizata:

Pestele se spala, se usuca cu un prosop absorbant, se condimenteaza si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.

 Sos:

 Intr-o cratita/tigaie se pune untul si se topeste, apoi se adauga faina si se amesteca cu un tel. Se stinge cu lapte caldut si se mai lasa pe foc pana se ingroase, amestecand incontinuu. Daca raman cocoloase il puteti pune in blender.

Se condimenteaza dupa gust. Si se pune mustarul.

 Piure:

Ceapa se taie julien si se caramelizeaza la foc mic pana se rumeneste.

 Cartofi curatati si spalati se taie cubulete si se fierb in apa cu sare, se scurge apa, se adauga untul, laptele, condimentele, verdeata si o 1 lingura de ceapa caramelizata; se paseaza bine.

 Pestele se serveste cu sos de mustar si piure cu ceapa caramelizata

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu sos de mustar si piure cu ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pangasius cu saramura