Penne gratinate cu șuncă, bacon și ciuperci

de CameliaR in Paste, 7 Ian 2016 | 9760 vizualizari

 

Recomand cu drag aceaste paste. Sunt foarte delicioase si satioase.  

 

INGREDIENTE

  • 400 g penne
  • 230 g ciuperci
  • 150 g sunca
  • 80 g bacon
  • 700 g sos de rosii
  • 200 g cascaval ras
  • 1 ceapa medie
  • 2 cepe verzi
  • 1 ardei iute-murat
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita oregano
  • sare si piper dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne gratinate cu șuncă, bacon și ciuperci:

Prima data trebuie sa fierbem pastele penne al dente conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand s-au fiert le scurgem bine si le punem intr-un bol mai mare. Spalam ceapa uscata, ceapa verde si usturoiul. Taiem ceapa uscata feliute subtiri si ceapa verde rondele. Usturoiul trebuie pisat. Curatam ardeiul iute de seminte si il tocam marunt. Taiem sunca si baconul in bucati potrivite. Intr-o tigaie punem 1 lingura de ulei si adaugam ceapa uscata, ceapa verde, ardeiul iute si usturoiul. Adaugam 1 lingurita de cimbru si 1 lingurita de busuioc. Presaram sare si piper dupa gust. Lasam pana se inmoaie. Adaugam ciupercile si amestecam bine. Punem si bucatelele de sunca si de bacon. Lasam la foc potrivit timp de 5-10 minute. Adaugam acest amestec peste paste. Amestecam bine. Adaugam 500-600 g sos rosu, jumatate din cantitatea de cascaval. Eu am pus si putin oregano. Amestecam bine. Turnam pastele intr-o tava iar apoi adaugam restul de sos de rosii iar deasupra presaram cascavalul ramas. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 40-50 minute pana cand cascavalul prinde o crusta rumena.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne gratinate cu șuncă, bacon și ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vita in unt cu paste