Penne cu ananas caramelizat

de madi_marin in Penne, 25 Mar 2014 | 4284 vizualizari

 

Este cea de-a doua reţetă cu care vreau să particip la concursul lansat de Cristina Toth si pastele Băneasa pe site-ul ,,www.divainbucatarie.ro,,. Preparatul e foarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • 250 g paste pene Băneasa
  • 1 conservă de ananas
  • 250 ml smântână de gătit
  • 4 linguri cu vârf cu zahăr brun +1 lingură extra
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu ananas caramelizat:

Pastele se fierb  în apă amestecată cu siropul din conserva de ananas.

Zahărul se pune într-un vas la caramelizat la foc mic. Când s-a topit de tot, se adaugă smântâna lichida în fir subţire şi se amestecă până se obţine un sos. Se lasă în continuare la foc mic să se topească eventualii bulgări de caramel, apoi se adaugă ananasul tăiat cubuleţe şi se lasă să fiarbă împreună pentru 10 minute.

Pastele se amestecă cu ananasul caramelizat.

Se unge un vas de jena cu unt şi se toarnă pastele cu sos. Se presară cu zahărul păstrat şi se dă vasul la cuptor pentru 10-15 minute la foc mic.

Sunt bune şi calde şi reci.

Se pot servi cu frişcă bătută sau îngheţată.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu ananas caramelizat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

laura_n 1

26.03.2014, 17:51

arata foarte misto! nu am incercat niciodata ananasul in mancare

madi_marin 1

26.03.2014, 20:25

fetele, multumesc frumos! ma bucur mult ca sunteti incantate de reteta

Sylvia 1

28.03.2014, 20:39

super !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Serpentelli cu legume si branza elvetiana