Peltea (jeleu) din flori de soc

de Tabita _ in Dulceata / Gem, 31 Mai 2013 | 6234 vizualizari

 

O peltea parfumata si delicioasa. Multumesc danakarin pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 10 flori de soc
  • 800 ml suc de mere
  • 500 g zahar pentru dulceata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea (jeleu) din flori de soc:

Florile de soc se pun intr-un vas. Peste ele se toarna sucul de mere.

Se lasa vasul, acoperit, peste noapte, la loc răcrăcoros. 

A doua zi se strecoara sucul şi se pune la fiert cu zahărul si se fierbe 5-10 minute.

Când lichidul începe să se închege, se toarna, fierbinte, în borcane şi aşteptăm să se răcească.

Pentru a nu plesni, borcanele se incalzesc in prealabil sau se aseaza sub fundul borcanului lama unui cutit plat.

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu paine cu unt, cu gris, peste prajituri, la brose, la clatite sau pur si simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea (jeleu) din flori de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Tabita _ 1

31.05.2013, 21:58

Chiar foarte delicioasa si parfumata Rocsi

gio 1

02.06.2013, 01:25

Tabita _ 1

02.06.2013, 11:31

Gio

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peltea de soc cu portocale