Patratele de ciocolata

de aziz in Prajituri, 11 Ian 2012 | 13183 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr biscuiti Petit Beurre
  • 200 gr unt
  • 125 gr zahar
  • 5 linguri cu cacao
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 150 ml lapte
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata amara sau cu lapte
  • 2 linguri de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patratele de ciocolata:

Sfaramam biscuitii, ii linsam cu sucitorul sau ciocanul pentru snitele ..da da stiu o sa ma intrebati daca n-am blender...ei bine n-am ca l-am stricat cand am facut gem ...da nu ma deranjeaza sa primesc cadou unul:))). Bun deci avem biscuitii macinati cat mai fin, adaugam laptele, untul topit si restul ingredientelor. Desigur puteti adauga nuci macinate grosier sau alune sau fistic sau stafide si lista poate continua.

Pregatim o tava de 20/30 cm si punem inauntru "plastelina" obtinuta. Nivelam bine si apoi ne ocupam de crema. Incalzim smantana punem peste ciocolata rupta cat mai marunt si untul, lasam putin la racorit si turnam deasupra peste blatul de biscuiti. Dam la frigider cateva ore si apoi taiem cubulete pe care le punem in hartiute pentru bomboane sau briose.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca, ciocolata si esenta de rom