Patratele de ciocolata

de aziz in Prajituri, 11 Ian 2012 | 14111 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr biscuiti Petit Beurre
  • 200 gr unt
  • 125 gr zahar
  • 5 linguri cu cacao
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 150 ml lapte
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata amara sau cu lapte
  • 2 linguri de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patratele de ciocolata:

Sfaramam biscuitii, ii linsam cu sucitorul sau ciocanul pentru snitele ..da da stiu o sa ma intrebati daca n-am blender...ei bine n-am ca l-am stricat cand am facut gem ...da nu ma deranjeaza sa primesc cadou unul:))). Bun deci avem biscuitii macinati cat mai fin, adaugam laptele, untul topit si restul ingredientelor. Desigur puteti adauga nuci macinate grosier sau alune sau fistic sau stafide si lista poate continua.

Pregatim o tava de 20/30 cm si punem inauntru "plastelina" obtinuta. Nivelam bine si apoi ne ocupam de crema. Incalzim smantana punem peste ciocolata rupta cat mai marunt si untul, lasam putin la racorit si turnam deasupra peste blatul de biscuiti. Dam la frigider cateva ore si apoi taiem cubulete pe care le punem in hartiute pentru bomboane sau briose.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

ieri la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti