Pateuri cu mere

de mimmi in Dulciuri, 11 Apr 2013 | 10994 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 400 g aluat foietaj
  • 500 g mere
  • zahar dupa gust
  • scortisoara dupa gust
  • 1 ou pt uns
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu mere:

Prima data pregatim umplutura,care o puteti face oricand aveti niste mere mai vechi,deoarece se pastreaza foarte bine in frigider in recipiente inchise ermetic. Spalam merele si le curatam de coaja si cotor. Dam merele pe razatoarea mare si le punem intr-o cratita cu zahar si scortisoara dupa gust. Lasam sa scada sucul si merele sa se inmoaie bine. Se lasa compozitia la racit. Din alualtul foietaj taiem dreptunghiuri. 1/2 dintr-un dreptunghi il crestam iar pe restul jumatatii punem 1 lingura plina cu mere. Impaturim pateurile,apasand pe margini sa nu iasa umplutura si le ungem cu ou batut. Le punem pe hartie de copt si dam tava la cuptor pentru cca 25-30 de minute pana s-au rumenit frumos.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]