Pateu din ficat de pui, aromat cu busuioc si stafide

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 18 Iun 2010 | 7242 vizualizari

 

Nu de mult am descoperit blogul Cristinei Mazilu ( http://chez.mazilique.ro/), datorita unui interviu din paginile lui Papabun; curiozitatea m-a dus pe blogul ei s-am gasit numai retete una si una. Niciodata nu m-a tentat nicio reteta de pateu, dar ce am gasit pe paginuta ei, m-a facut sa incerc aceasta reteta si ii multumesc mult. Nu va pot zce cum au papat copiii.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat pui
  • 100 ml smantana
  • 100 gr stafide
  • 100 ml  vin alb
  • 2-3 catei usturoi
  • busuioc
  • 60 gr unt
  • sare
  • piper
  • putina boia de ardei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu din ficat de pui, aromat cu busuioc si stafide:

Topim untul intr-o tigaie. Punem apoi ficateii spalati si scursi bine de apa si-i prajim la foc moderat timp de 7-8 minute. Adaugam 2-3 catei de usturoi, o lingurita de busuioc uscat , si mai amestecam  acolo..un minut-doua.

Oprim focul, lasam sa se racoreasca si ne  ocupam de stafide, pe care le punem intr-o cescuta, le acoperim cu vinul si le dam la microunde sau le punem  la foc mic intr-un ibric.

Le lasi pana se umfla.

Ficatelul il pui in cana de la blender sau la robot si mixezi bine cu tot ce mai era in tigaie.

Adaugi apoi smantana si vreo 3 linguri din vinul de la stafide, sare, piper, boia si pasezi pana obtii o pasta fina.

Va iesi o compozitie molicica dar nu te speria, se va intari perfect dupa ce o dai la frigider.

pentru un aspect frumos am urmat in continuare pasii prezentati de Cristina.

Am tapetat o cescuta cu folie alimentara, am asezat cateva stafide iar apoi am pus pasta de ficatei.

Am dat-o la frigider si am rasturnat-o a doua zi.

E de mirat c-am avut rabdare, nu?:))

asta pentru ca ne-a ramas destul sa papam :d.

Personal..cred ca l-as face chiar mai condimentat si daca as papa numai eu as amesteca si stafidele in pasta, E DEMENTIAL GUSTUL,  dar copii nu le accepta :))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu din ficat de pui, aromat cu busuioc si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

gaby_duceag 1

20.06.2010, 19:57

Sylia, chiar e .tot Cristina zicea ca se pastreaza 2 zile la frigider si o luna in congelator. Noi am papat seara (cu exceptia sotului care nu se impaca cu ficatelul) si dimineata a zis Mona (desi papase foarte bine) :iaaar de asta? )

gaby_duceag 1

20.06.2010, 19:57

Bunica , chiar ca-s pupaciosi .multumesc

epurasha2bb 1

20.06.2010, 20:07

Sylvia si eu sut tare curioasa de dulceata aia de ceapa de care zici cu pate foie gras!abia astept amanunte!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateu de macrou afumat