Pateu de linte

de Valclaudia in Mancaruri de post, 18 Aug 2013 | 5064 vizualizari

 

Dureaza putin prepararea, doar ca trebuie sa avem lintea hidratata.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr linte rosie
  • 1 ceapa
  • sare si piper dupa gust
  • 150 ml ulei
  • 1 lingurita (cu varf) amidon alimentar
  • 1 lingurita bobite de mustar
  • 1 varf de lingurita fulgi de chili
  • frunze uscate de telina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de linte:

Lintea am pus-o de seara la hidratat.

Am aruncat apa ramasa, am clatit lintea cu apa rece si am pus-o la fiert 5 minute la foc potrivit.
Dupa ce a fiert, am scurs apa de pe ea si am lasat-o sa se raceasca.

Ceapa se curata si se taie in 4. Se marunteste la robot, adaugam lintea scursa de apa si uleiul si obtinem un amestec de consistenta supelor-crema.

Condimentam acest amestec si il punem la fiert la foc mic. Lasam sa fiarba si la final, cand credem ca am obtinut consistenta dorita presaram peste mancare 1 lingurita de amidon si amestecam sa nu se faca cocoloase.

Ungem un bol cu ulei, il tapetam cu fulgi de ardei iute, bobite de mustar si frunze uscate de telina. Turnam pateul de linte in bol, il lasam sa se raceasca apoi il tinem pana a doua zi la frigider.

Inainte de servire il rasturnam pe o farfurie

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de linte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateu de linte cu migdale si seminte de dovleac