Pateu de ficat cu lapte si coniac

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 14 Mar 2011 | 8956 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de pui
  • lapte – cat sa acopere ficatul in oala
  • 5-6 boabe de piper
  • 1 frunza dafin
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 -3 linguri de coniac
  • 170 g unt pentru pateu
  • 2 galbenusuri de ou – fierte de consistenta tare
  • sare
  • 30 g unt pentru acoperit pateul
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat cu lapte si coniac:

Fierbem ficateii in lapte. Condimentam cu boabe de piper, o foaie de dafin si putin cibru, insa nu punem sare pentru ca sarea intareste ficatul.

Dupa ce se fierb ii scurgem si ii mixam cu blenderul impreuna cu galbenusurile, untul, 2-3 linguri din zeama in care au fiert si cele 2 linguri de coniac. Adaugam si sare dupa gust. Daca este prea tare puteti sa mai adaugati inca 3 linguri din zeama lasata la fiert, pentru a obtine in final o consistenta cremoasa.

Punem apa la fiert intr-un ibric si cand da in clocot punem untul. Lasam sa decanteze, apoi punem spuma de unt cu o lingura peste pateu. Dam la frigider pentru cateva ore, apoi putem servi.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat cu lapte si coniac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Panacris 1

16.03.2011, 16:58

Delicios!

divainbucatarie 1

18.03.2011, 19:10

Va multumesc mult dragele mele Luk, Mamaieelena si Panacris!

housy 1

27.05.2011, 15:21

cat de interesant trebuie sa fie!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

ieri la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

ieri la 15:50

Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

ieri la 09:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mic dejun haios!