Pateu cu ficatei de pui -de casa

de mihaelar63 in Ficat, 12 Apr 2018 | 2752 vizualizari

 

 Cred ca au trecut multi ani, vreo 15, de cand nu mai cumpar pateu de ficat. Il prepar singura in gospodarie. De data aceasta am avut ficatei de pui  de la puii primiti de la soacra mea. Pui adevarati crescuti cu hrana adevarata. Pentru gustul mai deosebit am folosit condimentul meu preferat : mix de condimente cajun. Cel mai simplu ,,suvenir'' de achizitionat cand sunt in vacanta, este un condiment mai deosebit, un ceai, o cafea. Cand ajung acasa, testez retete cu arome noi si savurez cafeluta sau ceaiul. De data aceasta, imaginatia culinara mi-a fost incitata de mixul de condimente si ierburi cajun. Auzisem de el, dar de folosit sau gustat niciodata. Cajun este un mix de ierburi si condimente folosit in bucataria creola din sudul SUA. Cajun este si denumirea stilului de gatit din zona respectiva. De data aceasta am incercat deliciosul condiment la prepararea pateului cu ficatei de pui. Pateul l-am servit familiei si prietenilor la masa de Paste.
  ,, Bunatati  de Paste "

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficatei de pui
  • 1 pahar lapte
  • 1 ceapa alba
  • 3 catei usturoi
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • 4 linguri coniac de calitate
  • 4 linguri smantana
  • 2 lingura unt
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita mix cajun [pudra de : ardei iute, piper alb, ghimbir, oregano, cimbru, fenicul, usturoi, mustar, cumin, cardamom ]
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu cu ficatei de pui -de casa:

  1. Ficateii se curata de pielite si se tin timp de minim o ora in lapte.
  2. Ficatul marinat in lapte va ramane pufos la pregatire si cu un gust mult mai delicat.
  3. Se curata ceapa si usturoiul. Se toaca marunt.
  4. Caliti usor in uleiul amestecat cu unt ceapa si usturoiul.
  5. Se adauga ficateii scursi bine de lapte.
  6. Cand ficatul incepe sa se albeasca, se adauga coniacul, foile de dafin, otetul balsamic, condimentul cajun si se amesteca.
  7. Cand lichidul se evapora, trageti tigaia/vasul de pe foc.
  8. Scoateti din amestec foile de dafin. 
  9. Transferati ficateii intr-un vas sau blender.
  10. Lasati sa se raceasca usor.
  11. Sarati. Piperati. Adaugati smantana.
  12. Daca ficatul este sarat la inceputul pregatirii, se intareste. Este mai delicios servit pufos.
  13. Blendati amestecul. Gustati si sarati/condimentati daca este nevoie.
  14. Se da pateul la rece si se serveste alaturat de legumele sau muraturile preferate.
  15. Noi am servit pateul cu ficatei de pui cu paine prajita, alaturat de ceapa verde si ceapa rosie.

TIPS-URI

1

Ficatul marinat in lapte va ramane pufos la pregatire si cu un gust mult mai delicat.

2

Daca ficatul este sarat la inceputul pregatirii se intareste. Este mai delicios servit pufos.

3

Regula de baza: la sfarsitul prepararii gustati mancarea si daca este nevoie, sarati sau condimentati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu cu ficatei de pui -de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

dantes 1

13.04.2018, 17:51

Bun si sanatos!

mihaelar63 1

14.04.2018, 08:59

Asa este Dantes , cel mai sanatos preparat in casa

diaconta 1

14.04.2018, 22:40

Chiar ma gandeam ca ar trebui sa pregatesc si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficăței de pui la tigaie fără ulei