Pate din ficat de pui

de -Licurici- in Ficat, 1 Iun 2018 | 3751 vizualizari

 

"picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 400 g ficatei de pui
  • 200 ml lapte
  • 150 g unt
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml vin demisec
  • boia dulce afumata
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 2 linguri mustar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate din ficat de pui:

 

Ficateii se spala si se curata bine, apoi se lasa 30 min in lapte.

Se scurg bine de lapte si se pun pe foc, impreuna cu 50 g unt, pentru cateva minute, pana se albesc pe ambele parti.

Se adauga ceapa tocata marunt, se lasa pana se inmoaie, apoi se pune vinul si se fierbe 10 min, dar sa ramana si sos.

Se pun condimentele (sare, piper, boia, nucsoara) si mustarul.

Se amesteca putin pe foc, apoi se pun intr-un blender si se paseaza.

Cand se raceste, se amesteca cu restul de unt (100 g-la temperatura camerei), apoi se pune in caserole si se pastreaza in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pate din ficat de porc