Pate de urzici

de Ksenya in Mancaruri de post, 5 Apr 2017 | 5926 vizualizari

 

    O reteta pe care mereu am tot facut-o si imbunatatit-o, modificat-o, testat-o pe mine si pe altii )). Am tinut cont si de sfaturi. Intr-un final, a iesit asa cum a trebuit sa iasa.
Este unul din cele mai bune pateuri vegetale facute si testate de mine.
Puteti sa va faceti curaj si sa incercati.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 castron plin varf de urzici
  • 2 cartofi fierti in coaja, apoi decojiti
  • 1 ceapa tocata
  • 2-3 catei usturoi zdrobiti
  • 2-3 linguri ulei nerafinat presat la rece
  • piper
  • fulgi ardei iute (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de urzici:

Alege si spala in mai multe ape, urzicile si lasa-le intr-o sita.

Pune-le intr-o oala, sareaza putin si acopera cu capac, da flacara la minim.

Peste un minut, amesteca. Lasa cam 6-7 minute, amestecand la interval de 2 minute. Opreste flacara si lasa urzicile sa raceasca.

Toaca urzicile marunt, cu un cutit bine ascutit.

Intr-un vas de tuci mai mic sau tigaie, caleste ceapa, pana ia culoarea usor aramie, adauga usturoiul, adauga urzicile tocate si cartofii dati prin razatoarea mica.

Condimenteaza cu condimentele din lista sau cu ce va place.

Amesteca si lasa 2 minute. Opreste flacara.

Pateul este gata!

 

 

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga chimen, coriandru.

2

Nu necesita sa adaugati apa, daca urzicile sun proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]