Pate de ficat de pui

de Moni_alex in Aperitive / Garnituri, 13 Noi 2015 | 5967 vizualizari

 

O reteta de pate de casa simpla si gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de pui
  • 100-120 g unt
  • 3 galbenusuri de ou fierte
  • piper macinat si 5-6 boabe de piper
  • o ceapa mica
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat de pui:

Se curata ficatul, se spala bine si il punem intr-o craticioara. Se acopera cu apa, sa depaseasca ficatul cu 2-3 degete, se adauga ceapa taiata in ineluse subtiri, boabele de piper si o lingurita de sare.

Se fierbe ficatul pana este complet patruns, cca 25-30 de minute la foc mic. Cu o lingura se ia spuma formata deasupra apei.

Se fierb 3 oua tari aprox 10 minute, se curata, se taie in doua pe lungime si luam galbenusurile.
Dupa ce ficatul a fiert, il dam la o parte si il lasam sa se raceasca.
Punem in robot ficatul rece, ceapa, galbenusurile de ou, sare(dupa gust), piperul macinat si untul moale, pentru inceput 80 g si se mai adauga treptat restul de unt pana se incorporeaza tot.

Se mixeaza bine pana cand cand se obtine un pate fin si cremos.

TIPS-URI

1

Se scoate din frigider cu cca 10 minute inainte de l servi

2

L-am servit cu paine prajita si felii de rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pate de ficat de pui