Pate de ficat cu morcovi

de Corinuta in Mancare copii, 10 Noi 2010 | 10245 vizualizari

 

Aceasta mancarica poate fi servita atat calda cat si rece. Se poate pastra la frigider 2-3 zile si poate fi mancata nu doar de copil, ci si de intreaga familie.

 

INGREDIENTE

  • 250 g ficatei de pui
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 80 g unt
  • 1 varf de cutit de sare
  • frunze de patrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat cu morcovi:

Ficateii se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare. Morcovii se curata, se spala si se pun si ei la fiert. Intre timp se curata ceapa, se spala si se taie marunt.

Se pune jumatate de unt in tigaie si se caleste ceapa pana devine aurie. Morcovii taiati felii se adauga la ceapa impreuna cu apa in care au fiert. Se lasa sa fiarba la foc potrivit pana scade tot lichidul.

Dupa ce au fiert ficateii se scurg si impreuna cu ceapa, morcovii si restul de unt se amesteca cu blenderul pana se obtine o pasta omogena. Se pot adauga si cateva frunze de patrunjel tocate fin.

Poate fi mancat ca atare, dar si cu paine sau branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fete ochioase