Pate de ficat cu ciuperci

de Julie in Aperitive / Garnituri, 23 Iul 2010 | 6610 vizualizari

 

Acest pate a mai fost facut si de Ana ,care a vazut reteta la Gaby, care la randul ei s-a inspirat de la Chez Mazilique...Acum mi-a venit si mie randul ... :)))
Eu am adaugat la reteta originala si cateva ciupercute ,care au dat un gust si mai bun acestui pate aromat cu vin,busuioc si stafide. Delicios!!!

 

INGREDIENTE

  • 250 g ficat de pui
  • 3-4 ciuperci proaspete
  • 30 g unt
  • 50 ml smantana
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml vin alb sau rosu
  • 50 g stafide
  • sare, vegeta, piper, boia dulce
  • busuioc verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat cu ciuperci:

Fierbem stafidele in vin pana se umfla. Oprim focul si le dam deoparte.

Intr-o tigaie, topim untul si prajim ficatul si ciupercile. Cand sunt aproape gata , adaugam usturoiul pisat,smantana, busuiocul si
 mai lasam pe foc 1-2 minute.

Punem totul in blender,adaugam sare,vegeta ,piper, boia dulce, 2-3 linguri din vinul in care au fiert stafidele si amestecam pana obtinem o pasta uniforma.

Pasta se pune intr-un castron ,pe fundul caruia am pus stafidele si se da la rece. Un astfel de pate poate fi pastrat 2 zile in frigider
si pana la 1 luna in congelator.

Atunci cand il aducem la masa rasturnam castronul pe o farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de ciuperci si branza