Pate de ficat

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2011 | 8830 vizualizari

 

Vinovata pentru aceasta reteta este Gaby.Eu nu prea mananc pate din comert si nici cu ficatul nu ma impac foarte bine,asa ca m-am gandit sa "confectionez" si eu un pate pe placul meu.Rezultatul a fost multumitor,adica gustul a fost bun dar cred ca avea nevoie de mai multa finete.Bine ca-i bun si pot sa-l pun pe paine ....ardeleneste,ca-n reclama.

 

INGREDIENTE

  •       400 g ficat de pasare
  •       200 g unt
  •       4 linguri smantana(20% grasime)
  •       1 cartof
  •       O ceapa uscata mai marisoara
  •       3 catei de usturoi
  •       O lingura amidon alimentar
  •       Sare,piper 
  •      O lingurita boia de ardei
  •      ½ lingurita rozmarin uscat
  •      Putin busuioc ·  
  •       250 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat:

Intr-o tigaie se pune putin unt la prajit,se pun ficateii curatati si se adauga 150 ml apa.Se lasa sa fiarba 10 minute,timp in care se mai intorc  pe ambele parti.Se adauga cateii de usturoi intregi si ceapa taiata bucati mari.Am mai adaugat 100 ml apa si am lasat sa fiarba inca 15 minute.Luam de pe foc si adaugam condimentele,100 g unt si cele 4 linguri de smantana.Toata compozitia se transfera in vasul blenderului si se paseaza bine.

Se adauga o lingura de amidon si se pune din nou pe foc pana se ingroasa.Lasam la racit.

Cartoful se fierbe si se paseaza si el.

Mixam untul ramas ,il amestecam cu cartoful pasat.Apoi incorporam si amestecul de ficat cand s-a racit.Mai condimentam daca este cazul,punem in vas si lasam la frigider 2 ore.

Reteta Gabitei avea si vin,eu am preferat sa-l inlocuiesc cu apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

diaconta 1

06.10.2011, 14:18

Silvioara e expirat deja,lasa ca fac ceva proaspat si te strig

mihaelar63 1

06.10.2011, 14:26

Si mie imi place sa-l prepar eu
De cumparat sub nici o forma
Precis am sa ma inspir de la tine cand mai fac

diaconta 1

06.10.2011, 14:52

Mihaela,e o reteta buna,eu am preluat-o de la Gaby

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]