Pastrav somonat cu legume la cuptor

de Oana in Somon, 20 Mai 2012 | 11087 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pastrav de 1,5 kg
  • 2 rosii carnoase
  • o lamaie
  • 2 fire groase de usturoi verde
  • 2 linguri de capere
  • 50 ml vin alb
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare de mare
  • 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav somonat cu legume la cuptor:

Pestele proaspat se curata de maruntaie si se spala bine, se indeparteaza capul si coada. Se aseaza intr-o tava mai adanca. Lamaia se curata de coaja si de partea alba, apoi se taie felii subtiri, care se aseaza in interiorul si deasupra pestelui. Se sareaza bine in interior si in exterior. Rosiile se spala si se taie cuburi mai mari si se presara peste peste. Usturoiul verde se curata, se spala si se taie rondele subtiri. Se presara si el deasupra, impreuna cu caperele si putina saramura din borcanul de capere. Se stropeste pestele cu ulei, se adauga in tava vinul si apa, se acopera cu folie de aluminiu si se pune la cuptor 25 de minute. Se serveste cu orez natur si legume fierte. Em am facut un rasol de fasole galbena cu morcovei tineri de gradina, marar si usturoi verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav somonat cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mihaelar63 1

21.05.2012, 00:05

Ce credeti ca eu pot lipsi la asa ceva ?
O reteta light pe care o poti savura fara nici o teama .

Sim0na 1

21.05.2012, 18:25

tare bun este!!

Oana 1

27.05.2012, 19:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor