Pastrav la tava cu legume

de Doinavar in Pastrav, 17 Feb 2013 | 12169 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1-2 pastravi
  • 2 rosii, 50 g telina, 50 g dovlecel
  • cateva frunze de spanac, loboda sau stevie
  • cateva frunze de patrunjel sau telina
  • 1 morcov, 1 ceapa
  • 7-8 catei de usturoi
  • 2-3 felii de lamaie
  • 100 ml vin alb (apa cu 2 linguri de otet si o lingurita de zahar)
  • 50 ml ulei
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare, curry, piper, paprika
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la tava cu legume:

Se curata pestele de solzi si branhii, se eviscereaza, se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper, concentrat, condimente pentru peste.
Intr-o tava lunga se pun pestii pe un pat de frunze. In interiorul pestilor introduceti bucati de ceapa, morcov, telina. Inveliti pestii cu felii de rosii si dovlecel. Adaugati in tava restul legumelor taiate bucati mari si 4-5 catei de usturoi necuratat, zdrobit cu latul cutitului. Condimentati si legumele, adaugati 300 ml apa cat sa ajunga la 3/4 din inaltimea pestilor, adaugati uleiul si acoperiti tava cu folie de aluminiu (staniol). Dati la cuptor la foc mediu 30-40 minute.

Scoateti tava, descoperiti-o, adaugati vinul (apa cu otet si zahar), adaugati daca mai este nevoie sare, piper, frunzele de telina sau de patrunjel. Dati la cuptor descoperit inca 30 minute si este gata.

Asezati pestii pe platou, trageti de pe ei feliile de rosii si dovlecei si decorati-i cu feliute de usturoi si de lamaie. Asezati pe platou legume si turnati sos din tava. Decorati cu cateva frunze verzi (patrunjel, telina, spanac, etc.).

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la tava cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Curcubeu urias - pastrav