Paste picante cu ton

de - Andreea - in Penne, 2 Apr 2014 | 14739 vizualizari

 

Sotul meu manaca picant.Dar nu doar picant...ci exagerat de picant...Asa ca pentru el am facut aceste paste .Si deci perfecte pentru cine adora mancarea picanta.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr paste tip penne
  • 150 gr ton in ulei de masline
  • 1/2 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 100 gr porumb dulce
  • 70 ml suc de rosii
  • 2 ardei iuti
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita contimente picante
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste picante cu ton:

Curatam ceapa ,o spalam si o tocam cat mai marunt.

Punem intr-o tigaie putin ulei de masline si calim ceapa impreuna cu usturoiul.Cand usturoiul a prins culoare il indepartam .

Adaugam porumbul scurs de apa de conservare si tonul maruntit.Lasam sa se caleasca impreuna la foc potrivit amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.

Potrivim de sare si piper,punem ardeii iuti tocati cat mai marunt posibil si sucul de rosii.Amestecam si lasam la foc mic sa fiarba pana ce sosul obtine consistenta dorita.

Intre timp punem la fiert apa.Cand aceasta a inceput sa fiarba ,punem sare si pastele.Le lasam la fiert 11 minute ( sau in functie de pasta,conform indicatiilor de pe pachet) .Amestecam din cand in cand pentru a evita ca pasta sa se lipeasca.

Scurgem pastele de apa si le amestecam cu sosul cu ton.

Servim pastele calde presarate cu condimente picante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste picante cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne cu ton si sos de rosii, o reteta delicioasa pentru fanii pastelor