Paste la cuptor cu ragu si mazare

de angyb in Lasagna, 25 Feb 2013 | 4307 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste
  • 150 g mazare
  • 2 oua fierte
  • parmezan
  • 200 g mozzarella
  • Ragu:
  • 300 g carne macinata
  • 1 ceapa
  • 150 g morcov si telina razuite
  • 1 pahar de vin alb
  • 300 ml pasta de rosii
  • busuioc
  • sare,piper
  • ulei de masline
  • Sos beschamel:
  • 70 g unt
  • 60 g faina
  • 600 ml lapte
  • nucsoara macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste la cuptor cu ragu si mazare:

Ragu: Calim intr-un pic de ulei ceapa taiata marunt dupa care adaugam morcovul si telina razuite si le calim un pic. Condimentam cu sare si piper. Adaugam carnea macinata si o lasam sa se caleasca pana cand schimba culoarea dupa care adaugam paharul de vin si lasam sa fiarba pana cand vinul se evapora.Turnam peste pasta de rosii condimentam cu busuioc taiat marunt si lasam sa fiarba. Dupa 45 de minute adaugam mazarea si lasam sa mai fiarba 15 minute.

Sosul bechamel: Topim untul dupa care adaugam faina alba dupa care turnam desupra laptele amestecand mereu sa nu faca cocoloase si lasam sa clocoteasca pana cand se ingroasa condimentam cu sare si nucsoara.

Fierbem pasta conform instructiunilor de pe pachet dupa care le adaugam peste ragu si amestecam bine.

Intr-o tava unsa cu ulei intindem 1/3 din cantinatea de paste adaugam un strat de sos beschamel presaram desupra oul fiert taiat marunt si mozzarella taiata cubulete,adaugam un alt strat de pasta,bescahmel si mozzarella di din nou pasta,restul de sos beschamel,mozzarella si presaram deasupra parmezan ras.

Se da la cuptor aproximativ 45 de minute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste la cuptor cu ragu si mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parmigiana cu dovlecei