Reteta e dupa o idee de-a Laurei Adamache, eu am adaugat si dovlecel si am schimbat condimentele :)
Vinata se taie fasii de cca 5cm lungime si 1,5cm grosime (sau cubulete, dupa preferinta), iar dovlecelul se curata de coaja si se taie cubulete. Se sareaza si se pipereaza si se lasa la scurs intr-o sita.
Intre timp se taie ceapa marunt si usturoiul in feliute.
Intr-o tigaie incinsa se rumenesc bine bucatile de vanata si dovlecel, apoi se aseaza la scurs pe un servet de hartie. In uleiul ramas se caleste usturoiul; cand e rumenit se scoate pentru ca daca nu se arde, se caleste ceapa, se adauga bucatile de vanata si dovlecel si din nou usturoiul. Se lasa inca putin la calit, apoi se adauga si pasta de rosii si condimentele.
Se potriveste de sare si piper si se serveste cu spaghete.
1
Eu le-am facut de post, dar sunt sigura ca daca razi putina branza/cascaval peste amestec sunt grozave :)