Paste cu spanac

de Furnicuti in Paste, 2 Mar 2011 | 7450 vizualizari

 

Un pranz rapid si sanatos, plin de vitamine si minerale.

 

INGREDIENTE

  • 130 g paste scurte, preferabil integrale
  • 150 g telemea sau cascaval
  • 200 g baby spinach 
  • 50 ml lapte
  • 1 capatana usturoi
  • 2 - 3 linguri ulei de masline
  • piper
  • 1 lingurita seminte de susan (optional)

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu spanac:

Din capatana de ustuoi taiem cativa milimetri din capatul cu mustatile, apoi o asezam pe o bucata de hartie de copt. Presaram cu putina sare, 1 lingura ulei de masline, strangem bocceluta din hartie de copt si o legam cu ata. Dam la cuptorul incins la 180 de grade cam 30 de minute, dupa care desfacem hartia si lasam usturoiul sa se raceasca.

Pastele le fierbem conform indicatiilor de pe pachet, le clatim si le lasam sa se scurga. Pregatim sosul pentru paste din branza taiata cubulete, lapte, usturoiul curatat, piper si 1 lingura de ulei de masline. Punem ingredientele intr-un blender sau le pasam folosind piciorul vertical al mixerului. Intr-o tigaie antiaderenta mare (preferabil un wok) calim spanacul 2 - 3 minute, amestecand mereu. Spanacul trebuie sa ramana crocant, doar sa se inmoaie putin. Amestecam pastele cu spanacul si cu crema de branza, asezam pe farfurii si deasupra presaram semintele de susan simple sau rumenite putin intr-o tigaie de teflon, fara ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne in sos de Vodka