Paste cu piept de pui in sos

de adasev12 in Penne, 30 Iul 2011 | 6438 vizualizari

 

sunt fan paste...ce sa fac????am in camara vreo 10 pachete de paste , de tot felul....

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui, cam 300 g
  • o ceapa
  • 2 catei d eusturoi
  • jumatate   de ardei( astia sunt imensi aici...dar daca sunt mai mici merge unul intreg)
  • 2 rosii proaspete
  • 100 ml iaurt natural gros
  • sare, piper, curry, busuioc, cimbru, oregano, patrunjel
  • o lg-ita  amidon
  • paste, cam 300 g ( eu  am pus rigatoni de data asta)
  • optional parmigiano ( la reteta asta nu se cere in mod normal, dar pt amatori....ca mine de ex...merge)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu piept de pui in sos:

Pieptul se taie  cubulete  si se caleste  cu ceapa taiata marunt in ulei de masline...

Se adauga apoi usturoiul maruntit si rosiile cubulete, ardeiul taiat felii subtiri si mai lungi, busuioc, cimbru, oregano

Se potriveste de sare si se acopera cu o cana de apa , se lasa pana se face carnea...nu foarte  mult, ca se face repede...

Intre timp se pun si pastele la fiert in apa cu ulei si sare...cam 10 min. ( mie imi plac fierte bine...asa ca le las de obicei cam 15 min)...

Cand e gata mancarica, se desface amidonul cu apa si se pune peste, ca sa se formeze sos...mie imi place  sa fie mult sos, asa ca las mai multa apa.

Se opreste focul si se lasa sub capac cateva minute.

Se serveste cu patrunjel verde deasupra, si cum spuneam mai sus...daca vreti neaparat parmigiano...de ce nu?

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu piept de pui in sos" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bourguignon de ciuperci cu paste