Paste cu legume si costita afumata

de Adi in Penne, 28 Feb 2016 | 3854 vizualizari

 

Daca tot am primit, in pachetul de sub bradul de Craciun, multe paste, am zis sa fac si eu niste retete usoare, asa ca pentru un nebucatar, cum ar zice Padre.
Reteta de fata este una chiar foarte usoara, dar si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 g penne Rigate
  • apa
  • sare
  • 800 g tocana de legume pentru iarna
  • 1 kg costite afumate
  • 100 g pasta de rosii
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu legume si costita afumata:

Costitele afumate, portionate mai mici, se spala bine si se fierb in doua ape.

Prima apa se inlatura dupa doua-trei clocote, apoi costitele se spala si se pun din nou la fiert in apa cat sa fie acoperite.

Pastele se fierb pentru 10 minute in apa clocotita cu sare, apoi se scurg.

Se da in fiert tocana, care a fost preparata de toamna cu diverse legume: fasole verde, ardei, ceapa, mazare, morcovi, telina si radacina de patrunjel.

Tocana se mai asezoneaza dupa gust cu pasta de rosii, piper si cimbru.

Cand toate preparatele sunt gata, se unesc in acelasi vas si se adauga patrunjel verde peste ele.

Se servesc calde, eventual cu branzeturi.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu legume si costita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne cu piept de pui si ciuperci