Paste alla bolognese

de Brindusa in Fusilli, 16 Apr 2011 | 6472 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne vita, tocata
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • 1 ceapa mare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 ml vin
  • 1 cutie mica pulpa de rosii Cirio
  • 1 lingurita maghiran, busuioc, oregano
  • sare, piper dupa gust
  • paste, fierte
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste alla bolognese:

Toaca (sau da pe razatoarea mica) ceapa, morcovul si telina

Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul. Pune legumele si lasa 2-3 minute sa se inmoaie

Adauga carnea tocata 

Amesteca si lasa la foc mediu pana ce tot sucul s-a evaporat.

Pune vinul si ierburile uscate

Amesteca si lasa la foc mic 7-8 minute (sa se evapore lichidul)

Adauga rosiile. Amesteca bine

Da focul foarte mic, pune un capac si gateste carnea 2-3ore. Stiu ca pare mult, dar acesta este secretul unui sos alla bolognese reusit. Daca sosul scade foarte mult, ca sa nu se arda poti pune putin vin sau apa. 

Spre sfarsit, pune pastele la fiert. 

Pune sare si piper dupa gust si serveste paste cu sosul de carne si o salata. Pofta buna.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste alla bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu bacon si piept de pui