Pastai cu smantana

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 15 Oct 2010 | 14233 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pastai (fasole galbena)
  • 350 gr smantana
  • 2 linguri faina
  • 2 cepe mici
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 4 catei usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastai cu smantana:

pe cat de simplu pe atat de bun:

Se toaca ceapa marunt.Se caleste in 2 linguri de ulei + 2 linguri apa.

Se lasa cam 5 minute. Se adauga pastaile, care in prealabil au fost fierte aproape total, doi  catei de usturoi taiati felioare si o cescuta de apa (eu am pus apa de la pastai).

Se lasa totul la fiert aproximativ 15 minute.

Se adauga smantana amestecata cu faina , amestecandu-se mereu.

Se potriveste gustul de sare si piper si  se adauga si ceilalti doi catei usturoi pisati bine

Se mai lasa totul pe foc  5 minute, amestecand sa nu se afume (eu am fiert in vasul de tuci, acolo nu se afuma nimic: d ).

Noi am servit cu carnaciori si turtite cu chimen.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

diaconta 1

16.10.2010, 17:23

Mi-a spus mie cineva ca Gaby a gatit ceva foarte bun asa ca am venit cu furcile,poate-mi dai si mie ca eu n-am facut nimicm-am facut musafir

Bunica 1

16.10.2010, 23:48

Ce bunatati a pregatit gabiiiii !

kamy 1

17.10.2010, 19:43

n-am facut cu smantana...si chiar am...din gradina fasole...tucara(asa-i zice pe la noi) 5f

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv terina de legume cu sunca si oua de prepelita