Va propun o reteta de post (si nu numai....), delicioasa, plina de vitamine si consistenta.
Lintea rosie este tipul de linte care fierbe cel mai rapid
M-am "indragostit" de aceasta leguma dupa ce am facut supa de lintea rosie - reteta aici.
Curatam ceapa esalota si morcovul .
Spalati bine lintea rosie.
O puneti la fiert intr-o cantitate mare de apa cu ceapa si morcovul taiat rondele.
Va fierbe timp de 20 -25 minute.
Scurgeti.
Mixati toate ingredientele .
Adaugati uleiul și usturoiul tocat, amestecati sau mixati bine.
Verificați de sare si piper. Decorati cu boia de ardei....cu esalota in sos vinaigrette
Se serveste de preferinta rece cu biscuiti aperitiv, cu cruditati, cu castraveti murati, cu crutoane de pâine prăjită, pe felii de pâine proaspătă , în sandwich-uri ...
1
lintea rosie trebuie spalata bine in mai multe ape