Pasta de pastai galbene

de DIANA B in Mancaruri de post, 6 Aug 2011 | 7644 vizualizari

 

Asa cum v-am spus , am primit de la mami meu multe , da' multe pastai ... de conservat n-aveam chef , asa ca m-am gandit sa fac si altceva cu ele ... le-am maltratat

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pastai galbene
  • 3 morcovi
  • 3 cepe
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare
  • concentrat de legume
  • piper
  • boia dulce , iute (optional)
  • zeama de lamaie
  • 50 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de pastai galbene:

Pastaile , curatate de codite si moturi , spalate si segmentate se dau la fiert impreuna cu morcovii curatati si feliati grosier , la fel si ceapa si o lingurita de concentrat de legume , ptr gust . Cand legumele sunt fierte bineee , se scurg de zeama si se lasa in strecuratoare cateva minute bune . Se pregateste ustensila de pasat (hand blender , robot , robo cheef) si se ,,executa" legumele , pana totul devine o pasta ; ulterior , se procedeaza ca la o salata de vinete ... stiti voi , uleiul in fir subtirel , se adauga si sucul de lamaie , se potriveste gustul de sare , piper si de usturoi presat , daca  mai este necesar . Se decoreaza cu boia dulce sau iute . Se da pasta la rece si se serveste pe felii de  paine proaspata , sau pe felii uriase de ardei gras , alaturi de-o salata de rosii ... mmmmmmmmmmmm bun , bun

TIPS-URI

1

La sugestia IONELEI , am adaugat cateva linguri de maioneza usor acruta , da , acum este perfecta , este ingredientul care-i lipsea ... ms , draga mea prietenuta

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de pastai galbene" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare